info@jrdiamondtools.com +86-020-31105688
Faktorer der påvirker slid på diamantværktøjer

Faktorer der påvirker slid på diamantværktøjer

Mar 29, 2019

(1) Værktøjer

Diamantkvaliteten, indholdet, partikelstørrelsen, matchningen af bindingen til diamanten og værktøjets form og andre faktorer relateret til selve værktøjet er vigtige faktorer, der påvirker værktøjets slid.

Diamantindholdet er generelt lavt, og strømforbruget er lavt. Diamantindholdet er dog for lavt, og makroknusningen vil stige kraftigt, hvilket resulterer i utilstrækkelig bladhøjde og øget effektforbrug. Når diamantindholdet er højt, øges strømforbruget, hvilket fører til diamantspredning og værktøjsresistens. Slibningen er reduceret. Hvis diamantkvaliteten er højere, ved et lavere indhold er det fuldstændige krystalformforhold stadig højere, blokmodstanden er høj, og strømforbruget er lavt, men diamantkvaliteten skal matches med bindemiddelvalget. Wu Jian et al analyserede indflydelsen af diamantkvalitetsdispersion på savningsprocessen. Det påpegede, at diamantkvaliteten har god slidstyrke, og bindemidlet skal også have god slidstyrke. Kun på denne måde kan diamant af fuld kvalitet udnyttes fuldt ud. For lavkvalitetsdiamanter, på grund af deres dårlige tryk- og slagfasthed, selv når der skæres lettere mineralsk komponenter, vil der opstå mere åbenbar slitage. Når det er særligt svært at skære, vil makrokrakning generelt forekomme. Når skæreevnen går tabt, skal kravet om slidstyrken af bindemidlet være relativt lavt for at sikre, at diamanten har tilstrækkelig kanthøjde. Samtidig bør kvalitetsdispersionen af diamant minimeres. Ved at analysere deformation af hovedaksel under behandling af safir ved keramisk binding diamantslibeskive (deformation viser ændringen af den normale belastning, der kræves til slibning), konstateres det, at deformationen ændres periodisk, hvilket indikerer at slibeskiven har selvskarphed , fordi det keramiske bindeslibeskive Slidet er en skør brud på bindematerialet, som hurtigt vil fremstå nye slibepartikler. Slid på slidhjul af metal og harpiksbind er hovedsageligt friktions slid og slid. YC Fu et al. gav en optimeret model af slibeskive slibning. Gennem denne model kan slibeskiven (herunder størrelse, koncentration, forlængelse og effektiv slibekorn) optimeres i overensstemmelse med behandlingskrav og slibeparametre. Slibeskiver og bearbejdningskrav optimerer slibeparametre (inkl. Slibedybde, slibeskivehastighed og arbejdsmængde). Derudover har mange forskere udført forskning på dette område.

(2) Behandlingsbetingelser

Da slid på diamantværktøjet er tæt forbundet med dets belastningstilstand, har behandlingsbetingelserne en væsentlig virkning på slid. Dai Xiangguo et al. Analyserede indflydelsen af procesparametre på slibeskivenes liv, når diamantslibeskiven skærer engineering keramik. Det vurderes, at når andre parametre er fastgjort, er der en optimal slibeskivehastighed for hver skæredybde; Når skæredybden og sliphjulets hastighed er konstant, er der en optimal tilspænding; rækkefølgen af indflydelsen fra hver procesparameter på slibeskivenes radiale slitage er: slibeskivehastighed - skæredybde - tilspændingshastighed. Værktøjsbæret har meget at gøre med koordineringen af procesparametre og procesparametre, så procesparametre skal optimeres. ZJ Pei analyserede situationen ved polering af siliciumwaferen og konkluderede, at når sliphjulets hastighed er 4350 omdrejninger pr. Minut og chuckrotationshastigheden er 590 omdr./min., Øges slipekraften gradvist, og når en bestemt topværdi er nået, vender den tilbage til en lavere værdi. Og fortsæt med at følge denne cyklus, hvilket angiver, at slibeskiven gradvist bliver sløv, når slibekraften når en vis værdi, slibes slibekornene; når sliphjulets hastighed er 2175 omdr./min., og chuckrotationshastigheden er 40 omdr./min., slibes hjulet, når slipekraften er lille. Derfor er slibestyrken grundlæggende konstant, og slidhastigheden er høj.

(3) Materialer, der skal behandles

Forskellige emner af materialemateriale har forskellig sejhed og hårdhed, så egenskaberne af emnematerialet påvirker også diamantværktøjets slid. Ifølge slidernes slid ved skæring af diamanter med forskellige cirkulære sten, er det påpeget, at når der skæres hårdt granit, er slid på diamant cirkelsav hovedsagelig den makroskopiske brud og udslip af slibekorn, fordi holdestyrken ikke er nok, og skæreforhold er dårlige. Når den bløde granit er skåret, udgør mikrokrossingen af den intakte krystalform og slibekornene en stor del, og andelen af slibepartikler, der falder væk, er stadig høj, og slidet holder sagbladet i skæreevne. naturen og deformationsmekanismen for forskellige mineraler i granit er nøglen til at bestemme diamantens manglende tilstand. Jo højere kvartsindhold er, desto mere intenst er diamanten på hvis indholdet af feldspar er højt, savning processen er relativt vanskelig; Under de samme sårforhold er grovkornet granit mere tæt end den finkornede granit. Det er svært at forårsage spaltningsbrud.

Du er velkommen til at vide mere information: www.jrdiamondtoolsgroup.com