info@jrdiamondtools.com +86-020-31105688
Faktorer der påvirker diamantværktøjets levetid i stenforarbejdning-II

Faktorer der påvirker diamantværktøjets levetid i stenforarbejdning-II

Dec 07, 2018

I går introducerede vi de faktorer, der påvirker diamantværktøjets levetid i stenforarbejdning, og omtalte kraftpåvirkning, temperaturpåvirkning og slitage. Hvad er kraftpåvirkning, temperaturpåvirkning og slitage? I dag vil vi vise dig flere oplysninger.

Force effekt. Under savningsprocessen udsættes sagbladet for aksiale og tangentielle kræfter. På grund af kraften, der virker i omkredsretningen og den radiale retning, er savbladet bølget i aksial retning og er skåret i radial retning. Begge disse deformationer vil resultere i ujævne klippesektioner, stort spild af sten, høj støj under savning og øget vibration, hvilket resulterer i tidlig skade på diamantagglomerater og reduceret savbladets levetid.

Temperatureffekt: Den traditionelle teori fastslår, at temperaturens effekt på savklingeprocessen hovedsagelig manifesteres i to aspekter: Den ene er at forårsage grafitisering af diamant i agglomeratet; den anden er at forårsage den termiske kraft af diamanten og slagtekroppen at få diamantpartiklerne til at falde for tidligt. . Ny forskning viser, at den varme, der genereres under skæreprocessen, hovedsageligt agglomereres. Buetemperaturen er ikke høj, generelt mellem 40 og 120 ° C. Slibepunktet er højere, generelt mellem 250 og 700 ° C. Kølevæsken reducerer kun den gennemsnitlige temperatur på bueområdet, men har ringe effekt på slibekorntemperaturen. En sådan temperatur forårsager ikke karbonisering af grafitten, men ændrer friktionsegenskaberne mellem slibepartiklerne og emnet og forårsager termisk spænding mellem diamanten og additivet, hvilket resulterer i en grundlæggende bøjning af diamantsvigtmekanismen. Undersøgelser har vist, at temperaturvirkningen er den største faktor, der påvirker savklingens brud.

Slid: På grund af kraftpåvirkningen og temperaturen vil savklinget ofte blive slidt efter en brugstid. Der er hovedsagelig følgende typer slid: Slibesklædning, delvis knusning, Krydsning i stort område, Shedding, Mekanisk slid af bindemidlet langs sårhastighed. Slibemateriale indeholder diamantpartikler, og stykket fortsætter med at gnide, kanterne passiveres ind i et plan, taber skæreydelsen og øger friktionen. Sagsvarmen forårsager et grafitiseret tyndt lag på overfladen af diamantpartiklerne, og hårdheden reduceres stærkt.

Du er velkommen til at vide mere information: www.jrdiamondtoolsgroup.com