info@jrdiamondtools.com +86-020-31105688
Elektroplating diamant værktøj belægning peeling analyse og løsning

Elektroplating diamant værktøj belægning peeling analyse og løsning

Dec 21, 2018

1. Typer af belægning afskalning.

Under brugen af det elektropletterede diamantværktøj på grund af anvendelsesbetingelserne såsom størrelsen af slipekraften, temperaturstigningen, arbejdsstykkets påvirkning mv., Fænomenet, at det diamantholdige metalbelægningslag adskilles fra stål substrat er forårsaget, det vil sige pletteringslaget er skrællet af. Skalingen af pletteringslaget er generelt delvis skuret, og det fænomen, som pletteringslaget er fuldstændigt afskallet på en gang, er sjældent. Ved faktisk brug skrækker pletteringen på følgende tre måder:

(1) Belægningen falder ned til substratets overflade: det diamantholdige metalbelægningslag og det diamantfrie metalbasbelægningslag separeres samtidigt fra stålsubstratet.

(2) Laget afskales til metalbasisbelægningslaget: det diamantfrie metalbasisbelægningslag er ikke adskilt fra stålbasismaterialet, bortset fra at det diamantholdige metalbelægningslag afskræles fra metallet baseplatinglag.

(3) Lagdelt metallagsseparation i diamantholdig metalplettering: Ved brug af diamantholdig metalplettering er det pletterede metal, der er i kontakt med emnet, normalt ikke slidt, men er unormalt skåret eller pulveriseret, og diamant er ikke alle falde af, men lokal granulær peeling. Dette fænomen er ikke let at tiltrække opmærksomhed, og konsekvensen er, at produktet har en kort levetid, hvilket ofte giver indtryk af, at pletteringsmetal har ringe holdkraft eller slidstyrke. Med undtagelse af de faktorer som forbrændingen af belægningen og den dårlige slidstyrke af det belagte metal under fortykkelsen, falder diamantpartiklerne under normal brug af værktøjet. Den visuelle repræsentation af værktøjets overflade er, at værktøjets kontinuerlige overflade har et stort hul, hvilket bør være afstivning af en sådan belægning.

2. Grunden til at han belægning afskalning

Elektroplanterede diamantværktøjer involverer flere processer i fremstillingsprocessen. Hvis en af processerne ikke udføres korrekt, falder belægningen af.

3. Foranstaltninger til løsning af belægningen af belægningen

I lyset af ovenstående grunde til pletteringslagets afskalning kan følgende foranstaltninger træffes for at løse problemet med afskalning af pletteringslaget:

(1) Styr den præpletterende behandling for at fjerne burrs, oliepletter, oxidfilm, rust og oxidskala på overfladen af substratet så meget som muligt, fremme den normale vækst af pletteringsgitteret og forbedre bindingen kraft mellem pletteringsmetal og basismetal.

(2) Optimer pletteringsopløsningen og elektropletteringsprocessen, tag opladningen ind i rillen for at forhindre det bipolære fænomen og brug kortstrøms højstrøms luftbelægning til emnet med kompleks form for at reducere påvirkning af stress og hydrogenudvikling i belægningen og forbedre belægningenes kvalitet. .

(3) Optimaliser håndværk og proces, reducer afbrydelsestidspunktet ved sandlæsning og lad sandet aflæses i den originale sandtank, tyk eller elektrificer sandet i en ekstra tank for at forbedre bindekraften mellem diamantpartiklerne og belægning. . Hvis der er strømafbrydelse under fortykningsprocessen, skal emnet placeres i elektrolytten for katodeduktion efter fortykkelse. Efter reduktion indføres det i badet for at sikre belægningsstyrken af belægningen.

Du er velkommen til at vide mere information: www.jrdiamondtoolsgroup.com