Hjem > Udstilling > Indhold

Effekt af slibevæske på slibningseffekt af keramisk bond CBN-hjul

May 10, 2019

Det antages generelt, at slibevæskens rolle i slibeprocessen hovedsagelig omfatter smøring, afkøling og penetration og rengøring. Blandt de fire slibevæsker, der almindeligvis anvendes i slibolie, emulsion, vandbaseret syntetisk væske og vandig opløsning, har smøreolien den bedste smørende virkning efterfulgt af emulsionen og vandbaseret væske. Hvis der tilsættes ekstreme trykadditiver, kan deres smørende egenskaber forbedres yderligere.

På grund af de særlige egenskaber ved det keramiske bind CBN slibeskive har slibevæskens rolle i slibningen af keramisk CBN slibeskive nogle egenskaber. Det er kendt fra slidegenskaber og slibegenskaber af det keramiske bundne CBN slibeskive. Ved staldslibningsprocessen skyldes slidstyrken af CBN slibeskiven hovedsageligt slibekornets mikrokrossning og slidstyrke, der skyldes vedhæftningen af metallet. Krossning og falning forårsaget af den kraftige kraft i CBN slibekorn er nøglen til at begrænse forbedringen af metalfjernelseshastigheden. faktor. Derfor, for at give den fulde udførelse af CBN-slibeskivenes fremragende præstation, undertrykke vedhæftningen af metallet til CBN-slibekornene, reduceres kraften af CBN-slibepartiklerne og forsinker slid på CBN-slibekornene Det største problem der skal løses ved at bruge slibevæsken og hovedgrundlaget for det rationelle udvalg af slibevæsken, mens slibetemperaturen på CBN slibeskiven er lav. Relativt set er det et sekundært problem at reducere de negative virkninger af slibetemperaturen på maskinens nøjagtighed og kvalitet.

Slibolie spiller en central rolle i smøring. Lavviskositetsslibolien indeholdende ekstreme trykadditiver trænger let ind i overfladen af slibekornet og danner en ekstremtrykssmørende film mellem emnet og grænsefladen af slibepartiklerne. Dette lag smørende film har høj modstandsdygtighed mod høj temperatur og højt tryk, som grundlæggende forbedrer kontakten mellem disse grænseflader, reducerer friktionen af disse grænseflader, reducerer friktions slid på slibekanterne og hæmmer metallet på slibekornene. Adhæsion reducerer slibekraften i et enkelt slibekorn, således at slibeskiven opretholder normal slibning, og slibestyrken, slibevarmen og slibeskiven reduceres. Den vandbaserede slibevæske har dårlig indtrængningsevne og smøreevne, hvilket resulterer i direkte kontakt mellem toppen af slibekornet og arbejdsstykket. Ved en relativt høj glidende hastighed forårsager alvorlig tørfriktion for tidligt slid og passivation af slibekornet og skaber en binding til limning. Betingelserne. Derudover er temperaturen på CBN-slibepunktet meget højt, og CBN vil hydrolyse med vand ved høj temperatur, hvilket forårsager kemisk slid på slibekornene.

Udvælgelsen og brugen af slibevæsker ved slibning med keramiske bundne CBN-hjul svarer til udvælgelsen og anvendelsen af slibevæsker i de fleste slibeprocesser. Jo mere gavnligt produktionen af slibevæske er, jo større er dens indvirkning på det økologiske miljø. Skønt resultaterne af undersøgelsen viser, at brugen af slibolie er gavnlig for at give det fulde spil til den fremragende udførelse af CBN slibeskiver, forbyder mange virksomheder brugen af slibeproduktion. I masseproduktionen af slibelejer er det også svært at bruge slibolie i store mængder. Derfor bør slibevæsken være rimeligt udvalgt efter de faktiske produktionsbetingelser, og det er vanskeligt at behandle CBN-slibekornene, såsom titanlegeringskasser, rustfrit stål og nikkelbaseret højtemperaturguld og højstyrke og høj -hardness. For stålstål (såsom højstyrkestål, højhastighedst stål og hærdet stål) skal slipolien anvendes til slipning af CBN-slibeskiven og slibens overfladens integritet, især til slibning med ekstreme tryktilsætningsstoffer. Olie Til støbejern og almindeligt hærdet stål kan vandbaseret slibevæske med god rengøringsegenskab og visse smøreegenskaber vælges. Til store mængder slibedele såsom lejer kan den faktiske produktion af vandbaseret syntetisk væske og emulsion overvejes. Anvendelsen af emulsionen skal øge koncentrationen til 10% til 20% for at forbedre smøring af emulsionen, men dette vil have visse bivirkninger på rengøring af dele og miljøbeskyttelse. Vandbaserede syntetiske slibevæsker med en bred vifte af tilsætningsstoffer giver ikke kun god smøring, køling og rengøringsevne, men er også miljøvenlige. Selvom prisen er højere end emulsionen, i betragtning af levetiden og andre faktorer, er det mere økonomisk og effektivt at vælge en vandbaseret syntetisk slibevæske med fremragende præstation, og det vil være den fremtidige udviklingsretning.

Du er velkommen til at vide mere information: www.jrdiamondtoolsgroup.com