info@jrdiamondtools.com +86-020-31105688
Diamantslibeskive kvalitetskontrol trin

Diamantslibeskive kvalitetskontrol trin

Jan 23, 2019

1. Visuel inspektion

Ingen dum lyd kan forekomme, når diamanthjulet rammes. Dommemetoden vedtager ofte metoden til at lytte til lyd, det vil sige ved at trykke på slibeskiven, hvis den lydløse lyd udsendes, indikerer det, at der kan være en skjult revne i slibeskivenes indre del eller mellem diamantlaget og overgangslaget og samlingen mellem det pressede lag og basislegemet.

Skæringshjulets kantskader kan måles langs omkredsen, højden og diameteren ved hjælp af en firkantet regel med en vernier. Slibeskiven med strenge krav tillader ikke kanten at blive beskadiget; Den maksimale længde af hver faldende kant af det generelle slibeværktøj med mindre strenge krav må ikke overstige 1/60 af omkredslængden, og slibeskivets tykkelse er ikke mere end 10 mm. Den faldende kants samlede længde må ikke overstige 1/15 af omkredsen, og hvis slibeskiven er tykkere end 10 mm, må den samlede længde af faldkanten ikke overstige 1/10 af omkredsen.

2. Geometrisk størrelse check

Den ydre diameter, tykkelse, diamanthjulets åbning, diamantlagets tykkelse og bredde, vinklen på de forskellige formede slibeskiver, krumningen og den geometriske tolerance af diamanthjulet er alle kontrolleret. den ydre diameter, tykkelse, åbning, diamantlag af diamanthjulet Tykkelsen og bredden måles med en vernierkaliper med en nøjagtighed på 0,02 mm. Åbningen måles også med en pluggmåler, en indvendig diametermåler eller et indre mikrometer. Slidhjulets ydre diameter og tykkelse er ikke-samarbejdende dimensioner. Dimensionel nøjagtighed måles i almindelighed ved fri dimensionstolerance eller i henhold til nøjagtighedskravene for hver fabrikant og forarbejdningstegninger.

Tolerancen for åbningens tolerance er generelt i overensstemmelse med H7 standardhullet. Overflade ruheden er Ra> 1,25 ~ 2,50μm. Men når slibeskiven har en lille åbning (f.eks. Under 20 mm) og tykkelsen er tyndere, er den tilsvarende præcision højere, H9 eller H13 bruges ofte. Slibeskive vinkel inspektion hovedsagelig brug vinkel linjal eller prøve, vinkel kan bruges til at måle den nøjagtige vinkel, men mere problemer. Prøven er faktisk en standardvinkel lavet af stålplade, der bruges til at kontrollere slibeskivenes vinkel er meget intuitiv, men kan ikke måles. Vinkelens faktiske afvigelse kræver generelt en vinkelafvigelse på ± 2 °.

Til slibeskiver med et meget tykt diamantlag er det generelt nødvendigt at begrænse straightnessen. Straightness fejl kan detekteres ved hjælp af en indikator indikator, det vil sige, spidsen af nålestangen af drejeknappen er lodret placeret på den ydre overflade af slibeskiven og bevæger sig i aksial retning. Den maksimale variation af markørens aflæsning indikerer sliphjulets ikke-rethed, generelt bør det være anderledes. Positionen gentages flere gange, og den maksimale forskel tages som formens rethed; Sliphjulets runde hoppe omfatter radial runout og end face runout. Den radiale runout afspejler malingsværktøjets out-of-roundness eller de forskellige aksiale retninger af den ydre cirkel og åbningen; endefrontstoppet afspejler ujævnhederne i slibeværktøjet eller den ikke-vinkelretliggende endeflade og åbningen. Måling af det runde slag udføres på afbøjningsinstrumentet.

3. Dynamisk balance check

Når slibeskiven roterer med høj hastighed, hvis slibestyrets tyngdepunkt er for stort, vil der opstå en stor centrifugalkraft, hvilket vil medføre slibemaskinens vibrationer, kvaliteten af det forarbejdede produkt vil falde, og Slibeskivenes liv vil falde. For nogle tykkere slibeskiver er sommetider den statiske balance kvalificeret, men der kan være dynamisk ubalance. Derfor skal der foretages tykkere tykkelse, større diameter og kombineret diamantslibeskive, dynamisk balancekontrol. Den dynamiske balancekontrol af slibeskiven udføres generelt på en særlig dynamisk balanceringsmaskine. Når du har brugt den dynamiske balancemaskine til at måle den ubalancerede del og den ubalancerede mængde af slibeskiven, kan den korrigeres ved boremetoden eller vægtningsmetoden, men boringshullet må ikke være mere end tre steder.