info@jrdiamondtools.com +86-020-31105688
Diamantslibehjul til keramik (zirconia)

Diamantslibehjul til keramik (zirconia)

Mar 18, 2020

Zirconia keramik er højhårdt og hårdt-til-maskin materiale. Diamantslibehjul bruges til slibning af zirkoniumkeramik. På nuværende tidspunkt er der hovedsageligt harpiksbinding, forglaset binding, metalbinding og elektropletteret binding til diamantslibehjulet i ind- og udland. Det tilsvarende diamantslibningshjul bruges til forskellige keramiske materialer og forarbejdningskrav.

1 Elektroplateret diamantslibehjul bruges normalt til specialformaling.

Det bruges hovedsageligt til produktion af specialformet slibemiddel med lille størrelse og uregelmæssig form. Og belægningen er ekstremt tynd, og levetiden er relativt kort. Derudover er området for ujævnheden af ​​elektropletterede diamantslibeværktøjer stort, og præcisionen er relativt lav. Dr. Meng ved hjælp af et ringformet elektroplateret diamantslibningshjul med længde 2,25 mm, diameter 0,5 mm og slibende kornstørrelse 0,64μm til formaling af LT55 keramik under visse procesparametre, overflademorfologien var fuldstændig, og ruhedens værdi kunne nå 0,172μm .

2 Vitrified bond diamantslibehjul har god varme- og slidstyrke, let præcisionsstyring, let påklædning, velegnet til behandling af vanskeligt bearbejdede materialer. Med forbedring af teknologien bruges fremkomsten af ​​højhastighedsslibemaskine med høj stivhed og speciel slibevæske, glasforstærkede diamantslibeværktøjer mere og mere udbredt. Men den forglasede binding har sprød og dårlig slagfasthed, det kan beskadige emnet på grund af forkert kontrol under behandlingen. Ved behandlingen bruges dobbeltsideforglaset diamantslibningshjul til zirkoniumkeramiske materialer, diamantens gennemsnitlige kornstørrelse er 9μm, koncentrationen er 100%, og resultatet viser, at ruværdien når 0,164μm.

3 Der er en stor mængde slibevarme, når man slipper zirkoniumkeramik. Det har harpiks-karbonisering sort kant til harpiksbinding diamantslibehjul, og levetiden er kort, hvilket øger omkostningerne. Det blokerer for metalbinding diamantslibehjul, og slibekornene kan ikke falde i tide efter den stumpe slibning, og selvskarpheden er værre.

Ved behandling af anden teknisk keramik viser forskning, at diamantslibehjul bruges til formaling af Si3N4-keramik med en hastighed på 160 m / s, slibevirkningsgraden er fordoblet sammenlignet med 80 m / s, og slibehjulets levetid er 5 gange når det er ved 80 m / s og 7 gange ved 30 m / s og opnår god overfladekvalitet. Metalbindingen og harpiksbindende diamantslibehjul har lav slibehastighed, normalt fra 12 til 50 m / s, og kornstørrelsen er 80-W40. Forglaset lim diamantslibehjul er mere egnet til højhastighedsslibning op til 160 m / s.

Harpiksbinding, koncentration er 50-100%, metalbinding, koncentration er 75-150%. Høj koncentration anvendes til grov kornstørrelse, formslibning og slibning med høj effektivitet, og kornstørrelsen af ​​den forglasede binding er bredt valgt.

4 konklusioner

I de senere år er ingeniørkeramik og funktionel keramik blevet et af de vigtigste punkter i udviklingen. Nogle lærde i ind-og udland har foretaget mange typer af undersøgelser og diskussioner om zirkoniumkeramisk slibning og har gjort den store proces. Men i slibeprocessen skal behandlingseffektiviteten forbedres yderligere på grund af dens funktioner.

Det forglasede lim diamantslibehjul til keramik har høj styrke, høj hårdhed og høj præcision, og det bruges på høje hastigheder og høj præcisionsslibemaskiner. Det vil være det første valg til zirkoniumkeramisk slibning i fremtiden. Derudover bruges ultrahøjhastighedsglasforstærkede diamantslibeværktøjer til automatiseret finslibning af zirkoniumkeramiske materialer på højpræcisionsslibemaskiner, hvilket forbedrer præcisionen for zirkoniumkeramisk overflade, reducerer mikroskrakker og forbedrer behandlingseffektiviteten af ​​zirkoniumkeramik meget og spare omkostninger.

Velkommen til at vide mere information : www.jrdiamondtoolsgroup.com