info@jrdiamondtools.com +86-020-31105688
Almindelige problemer med CBN slibeskive

Almindelige problemer med CBN slibeskive

Oct 27, 2020

CBN's hårdhed er den anden efter diamant blandt slibemidlerne, og den er meget højere end almindelige slibemidler, såsom grønt siliciumcarbid. De fleste af de indvendige baser på CBN-slibeskiver er lavet af" metal". Når CBN-slibeskiver slibes, overføres varmeenergi kontinuerligt til slibeskiven. På dette tidspunkt begynder metalbasen at ekspandere på grund af akkumuleringen af ​​varmeenergi.

Hvis afstanden mellem hver position på slibeskiven og varmekildens midterste slibepunkt er forskellig, er ekspansionsgraden for hver position også forskellig. Slibehjulets rundhed går tabt, vibrationer og andre problemer kan forekomme. Derudover vil termisk udvidelse også medføre, at den originale tilførselsmængde ændres. For eksempel er den oprindelige fødemængde 0,01 mm, efter termisk udvidelse kan fodermængden blive 0,03 mm, så den dimensionelle nøjagtighed ikke er let at opnå.

Som nævnt er CBN-slibemidler hårdere end almindelige slibemidler, og det er også skarpere. Skønt skærekraften er god, hvis den samme partikelstørrelse som de almindelige slibemidler vælges, vil slibefladens ruhed blive for grov (tæt på skæreeffekten). Derfor vil i praksis CBN's partikelstørrelse være 3 ~ 4 trin finere end for almindelige slibeskiver. For eksempel, hvis partikelstørrelsen på almindelige slibeskiver er # 80, vælger CBN # 140 eller # 170. Dette vil imidlertid øge fødningens vanskelighed, fordi den passende fodermængde er ca. 1/10 af slibepartiklernes diameter. Når den valgte partikelstørrelse er lille, er slibepartiklernes diameter også lille, og tilførselsmængdeområdet reduceres også.

Bortset fra vanskelighederne med fodermængde er det let at forårsage forbrændinger og andre problemer, hvis fodermængden pludselig øges på grund af betjening eller maskinproblemer. Det fører også til termisk ekspansion af slibeskiver. Derudover er bindingen af ​​CBN-slibeskive stærkere end almindelige slibeskiver, og den selvslibende effekt er langsom, hvilket vil gøre dette sværere.

Løsning

For at undgå ovennævnte problemer vælger mange operatører at" sænke slibeskivehastigheden" for at undgå forbrændinger og andre problemer. Imidlertid har CBN en mikrokrosset struktur, for langsom hastighed er ikke befordrende for brugen af ​​CBN' s egenskaber og fordele. Det vil også reducere slibeforholdet og forkorte levetiden på CBN-slibeskiven.

Løsningen skal være: 1. Skift metalbasen til et andet materiale, der ikke ekspanderer termisk på grund af temperatur: for eksempel keramik. Det sigter mod at løse problemet, at metallet baseloser sin rundhed på grund af termisk ekspansion. Vælg en ny type speciel binding, der indeholder mange porer: Virkningen af ​​porer er at opnå varmeafledning. På samme tid reduceres slibebestandigheden, når kontaktområdet reduceres, og slibetemperaturen reduceres også.

JR-firmaet har specialiseret sig i diamant- og CBN-værktøjer, herunder harpiksbinding, forglasset binding, metalbinding og galvaniseret slibeskive.

Velkommen til at vide mere information :www.jrdiamondtoolsgroup.com