info@jrdiamondtools.com +86-020-31105688
Forskellen mellem diamantslibeskive og CBN slibeskive (del 1)

Forskellen mellem diamantslibeskive og CBN slibeskive (del 1)

Sep 27, 2017

Kubisk bornitrid (CBN) er det menneskeskabte slibemiddel. Dens hårdhed er anden til diamanten, og langt højere end almindelig korund og siliciumcarbid slibemiddel.

Dens skæreevne er skarpere og sværere at bære på grund af høj hårdhed, høj sejhedskarakteristika.

Slibningsforholdet mellem CBN slibeskive kan være op til 3500-5500. Det er 100 gange højere end almindeligt korundhjul. CBN slibeskive kan få høj præcision og lavere overfladeruhed. Behandlingsoverfladen er ikke let at forårsage revner og forbrændinger, restspændingen er lille. Behandlingsoverfladen er generelt ingen revner, ikke let at brænde, og kan få tilbageværende kompressionsspænding. Betydningsfuldt forbedrer arbejdsstykkernes træthedsstyrke. Normalt kan arbejdsstykkernes slidstyrke øges med 30-50%.

Et af hovedegenskaberne ved CBN-slibemiddel som et højtydende slibemiddel er på grund af dets høje trykstyrke og gode evne til at opretholde slibende kornform. Derfor har CBN slibeskive lang klædningsperiode, mindre modifikation og lang udskiftningstid.

CBN har en god varmeledningsevne. Den termiske ledningsevne kan være op til flere gange til 100 gange end korundhjulet, som hurtigt kan afledes slibende varme for at reducere termisk deformation af emnerne. Det er meget velegnet til slibning af materialer med lav varmeledningsevne. Alle former for spray (svejsning) materialer: nikkel, jern mv. slidfaste støbejernsmaterialer: Vanadium - Titan støbejern, højt fosforstøbt jern, kølet støbejern mv. titaniumlegering: såsom TC4. For disse materialer kan det være koldt skære.