info@jrdiamondtools.com +86-020-31105688
Loddet diamantslibeskive

Loddet diamantslibeskive

Feb 21, 2019

Der er mange vanskeligheder, der skal løses under diamantlodning:

1. Det kræves, at loddematerialet har god befugtningsevne og bindestyrke til diamant og substrat;

2, lodning materialer og lodning proces valg bør sikre stabiliteten af diamanten for at reducere eller undgå erosion af diamant ved loddet.

3. På grund af den store forskel i termisk udvidelseskoefficient mellem diamant og metalmatrix er svejsestressspændingen også stor, hvilket reducerer styrken af leddet.

4. Loddets smeltepunkt er højere end diamantværktøjets arbejdstemperatur. Derfor bør et metal (legering) materiale med et lavere smeltepunkt og en ekspansionskoefficient tæt på diamanten anvendes som loddet, og så skal nogle aktive elementer tilsættes for at forbedre befugtningen og affiniteten af diamanten for at opnå formålet af bonding diamant og opfylder de mekaniske egenskaber af slagtekroppen.

Derudover skal nøgleteknologier som realisering af diamantoverflade metallisering, matchning og udvælgelse af overflade metaller og soldere og udvælgelsen af flux og gasformige medier skal modnes og optimeres yderligere.

Loddeteknologi kan opnå kemisk og metallurgisk binding af diamant, bindemiddel (loddemetallegeringsmateriale) og metalmatrixinterface og har høj limstyrke. På grund af den høje bindingsstyrke ved grænsefladen kan den maksimale tilladte kantværdi af diamantværktøjet øges med mere end 50%. Under forudsætning af at værktøjets strømforbrug ikke øges eller formindskes, reduceres diamantforbruget af emnematerialemængden pr. Volumenmængde med mere end halvdelen. Sammenlignet med elektropletteringsværktøjer, viser det også en enestående fordel. Kort sagt har slaglodningsteknologien et godt udviklingsmuligheder i diamantværktøjets fremstillingsproces, og denne teknologi skal industrialiseres hurtigst muligt.